八年级英语期末测试及答案参阅

时间:2021-01-19 13:39:29 试题 我要投稿

八年级英语期末测试及答案参阅

  八年级英语期末测试

八年级英语期末测试及答案参阅

  一、在下列各组单词划线部分的读音有一个与其他三个不同,将其字母标号填入题前括号,八年级英语期末测试(B卷)。(5分)

  [ ]1. A. round B. out C. touch D. blouse

  [ ]2. A. health B. mean C. reach D. cleaner

  [ ]3. A. passage B. gate C. vegetable D. village

  [ ]4. A. box B. next C. example D. text

  [ ]5. A. quarter B. arm C. part D. March

  二、将下列各词按其划线部分的读音分别写在相应音标后面的横线上。(5分)

  careful March keep where chicken example touch ticket metre doctor

  6. [i:] ____________ ____________

  7. [ ] ____________ ____________

  8. [k] ____________ ____________

  9. [t ] ____________ ____________

  10. [a:] ____________ ____________

  三、词汇知识 (20分)

  A)以下所给单词均不完整,从A、B、C、D 中选出适当的.字母或字母组合,使其完整与正确。(5分)

  [ ]11 .d __ gr __ m A. ia ... a B. ai ... a

  C. ia ... e D. ai ... e

  [ ]12. t __ t __ l A. o ... o B. a ... a

  C. o ... a D. a ... o

  [ ]13. v __ g __ t __ ble A. e ... a ... e B. e ... e ...a

  C. a ... e ... a D. a...e...a...

  [ ]14. c __ nd __ ct __ A. o ... u ... er B. a ... u ... er

  C. o...u...er D. o ... u ... or

  [ ]15. p __ ss __ ge A. a ... e B. a ... a

  C. e ... e D. e ... a

  B)根据括号中的要求写出下列单词的形式。(5分)

  16. buy (过去式) _________ 17. cold (反义词) _________

  18. nine (序数词) _________ 19. body (复数) _________

  20. happy (比较级) _________

  C)词组英汉互译。(10分)

  21. 在回家的路上 ____________________________

  22. 不到一周 ________________________________

  23. 赶公共汽车 ______________________________

  24. 在1993年11月2日 ______________________

  25. 照料自己 ________________________________

  26. a small village outside the city _________________

  27. about eight kilometres from here _______________

  28. the Turners ________________________________

  29. keep healthy _______________________________

  30. much colder _______________________________

  四、单项选择 (20分)

  从A、B、C、D 四个项中选出可以填入空白处的正确答案。

  [ ]31. My aunt lives on the _________ floor.

  A. fifth B. fiveth

  C. nineth D. twelveth

  [ ]32. The station is about _________ from my home.

  A. three hundreds metres

  B. threes hundred metres

  C. three hundred metres

  D. three hundred metre

  [ ]33. We usually go _____ home _____ five ______ the

  afternoon.

  A. to ... at ... in B. at ... at ... on

  C. × ... at ... in D. × ... in ... at

  [ ]34. Li Lei _________ ill _________ Thursday.

  A. was ... on B. is ... in

  C. was ... in D. is ... on

  [ ]35. They must look after themselves and keep _________.

  A. clean B. happy

  C. good D. healthy

  [ ]36. Wei Hua had eggs and milk _________ this morning.

  A. for the breakfast B. for breakfast

  C. for lunch D. for the supper

  [ ]37. We often sing some English songs _________.

  A. on our way home B. on our way to home

  C. on ours way to home D. on we way home

  [ ]38. A: Where _________ the twins sit?

  B: Sorry, I don't know.

  A. are B. is

  C. does D. do

  [ ]39. Bill stands _________ the right side.

  A. at B. in

  C. on D. to

  [ ]40. The nearest hospital is about two kilometres _________.

  A. far B. long

  C. near D. away

  [ ]41. A: What _________ he _________?

  B: He is a bookseller.

  A. is ... doing B. is ... do

  C. does ... do D. do ... does

  [ ]42. A doctor works _________.

  A. in a shop B. in a hospital

  C. on a farm D. in a factory

  [ ]43. He lives in a place _________ Heping Road.

  A. called B. calling

  C. calls D. call

  [ ]44. How many rooms _________ the building _________?

  A. is ... have B. does ... have

  C. does ... has D. is ... has

  [ ]45. Let me _________ the place I live in.

  A. to show you B. show you

  C. show your D. show your

  [ ]46. Oh. It's eight o'clock. You'd better _________ a bus.

  A. to catch B. catching

  C. catch D. catches

  [ ]47. A: __________________?

  B: Today is November the second.

  A. What's the date today B. What time is it

  C. What day is it today D. What month is it

  [ ]48. It's good for us to do _________ every day.

  A. eyes exercise B. eye exercises

  C. the eyes exercise D. eyes exercises

  [ ]49. Jim was born _________.

  A. in 1981 March 12 B. in March 12, 1981

  C. on 12 March, 1981 D. on March 12, 1981

  [ ]50. I live in a tall building _________ the city _________ Tianjin.

  A. at ... in B. in ... at

  C. in ... of D. at ... or

  五、句型转换 (10分)

  根据括号内的要求,改写句子,每个空格内只填一个单词,使句子意思完整与正确,英语试题《八年级英语期末测试(B卷)》。

  51. He put eggs in the basket. (对划线部分提问)

  _________ _________ he _________ the eggs?

  52. We had a little rest after supper. (改为一般疑问句)

  _________ you _________ a little rest after supper?

  53. I was born in Tianjin. (对划线部分提问)

  _________ _________ you born?

  54. Were they away yesterday? (做否定回答)

  _________, they _________.

  55. It was Thursday yesterday. (对划线部分提问)

  _________ _________ _________ it yesterday?

  六、动词填空 (10分)

  用各题中所给动词的适当形式填空,使其意思完整与正确。

  56. My mother _________ (buy)some meat this morning.

  57. A: What sport _________ he _________ (play)yesterday?

  B: He _________ (play)football.

  58. Her bike _________ _________ (break). She needed a new one.

  59. A: When _________ you _________ (have) the class meeting?

  B: Two weeks ago.

  60. Everyday Jim ______ (leave) home early and ______ (walk) to school.

  七、完成句子 (10分)

  根据所给汉语完成下列句子,每空一词。

  61. 我最喜爱吃的食物是鸡肉。

  My _________ food is _________.

  62. 昨天下午我4点回得家。

  I _________ home _________ four yesterday afternoon.

  63. 为什么你们搬到北京来?

  因为我父母在这儿找到了工作。

  A: Why did you _________ to Beijing?

  B: Because my parents _________ work here.

  64. 晚饭后他看了一个小时电视。

  After supper he _________ TV _________ an hour.

  65. 妈妈一会儿就回来。

  Mum is _________ back in a _________.

  八、补全对话 (10分)

  根据对话内容,每空填入一个适当的词,使对话完整与正确。

  A: 66 me, can you tell me the way 67 the post office?

  B: Walk 68 this road and 69 the second turning 70

  the left.

  A: Is it far 71 here?

  B: About twenty minutes' walk.

  A: 72 bus shall I take to get 73 ?

  B: The No.10 bus will take you there.

  A: Thank you very 74 .

  B: You're 75 .

  66. ________ 67. ________ 68. ________

  69. ________ 70. ________ 71. ________

  72. ________ 73. ________ 74. ________

  75. ________

  九、阅读理解。(10分)

  先阅读下列短文,然后根据文章内容判断正 (√),误 (×)

  Mary is American schoolgirl. She is now in Beijing with her parents. Mary doesn't know Chinese, but she is trying to learn and speak it. She often tries to speak Chinese to her Chinese friends. Sometimes they don't understand her, because she can't speak Chinese well.

  It is Sunday morning. She goes out. She is walking in the street. She is going to the zoo to see the monkeys, but she doesn't know how to get there. She asks a Chinese schoolboy. The boy can't understand her. Then she takes out a pen and some paper. She draws a monkey on it, and shows the picture to the boy. The boy smiles and then shows Mary the way to the zoo.

  [ ]76. Mary is _________.

  A. English B. American

  C. Chinese D. Japanese

  [ ]77. She knows _________ Chinese.

  A. the birds B. a little

  C. little D. a few

  [ ]78. She is going to the zoo to see _________.

  A. the birds B. the cats

  C. the dogs D. the monkeys

  [ ]79. She _________ the way to the zoo.

  A. knows B. don't know

  C. doesn't know D. shows

  [ ]80. She shows the picture of _________ to the boy.

  A. a monkey B. a park

  C. a zoo D. a dog

  参 考 答 案

  1. C 2. A 3. B 4. C 5. A 6. keep, metre 7. careful, where 8. ticket, doctor 9. chicken, touch 10. March, example 11. A 12. C 13. B 14. D 15. B 16. bought 17. hot 18. ninth 19. bodies 20. happier 21. on one's way home 22. less than a week 23. catch a bus 24. on November 2, 1993 25. look after oneself 26. 城外的一个小村庄 27. 离这儿大约八公里 28. 特纳一家 29. 保持健康 30. 冷得多 31. A 32. C 33. C 34. A 35. D 36. B 37. A 38. D 39. C 40. D 41. C 42. B 43. A 44. B 45. B 46. C 47. A 48. B 49. D 50. C 51. Where did ... put 52. Did ... have 53. Where were 54. No ... weren't 55. What day was 56. bought 57. did ... play, played 58. was broken 59. did ... have 60. leaves ... walks 61. favourite ... chicken 62. went ... at 63. move ... found 64. watched ... for 65. coming ... minute 66. Excuse 67. to 68. along 69. take 70. on 71. from 72. Which 73. there 74. much 75. welcome 76. B. 77. C 78. D 79. C 80. A

【八年级英语期末测试及答案参阅】相关文章:

英语动词测试及答案07-10

观沧海阅读试题及答案参阅11-07

英语测试题及答案07-30

英语单元测试及答案07-14

小升初英语测试模拟题及答案07-17

初二英语单元考点测试及答案07-14

初中英语单元测试及答案07-14

七年级英语上学期期末测试题及答案07-09

英语随堂测试和答案07-20

  • 返回顶部