欢迎来到专业的教师资源平台!

七年级英语上学期期末测试题及答案

时间:2020-07-09 08:11:34 试题 我要投稿

七年级英语上学期期末测试题及答案

  在学习、工作生活中,我们总免不了要接触或使用试题,借助试题可以对一个人进行全方位的考核。什么样的试题才能有效帮助到我们呢?以下是小编为大家收集的七年级英语上学期期末测试题及答案,希望对大家有所帮助。

七年级英语上学期期末测试题及答案

  Ⅰ.下列各组单词中,有一个单词画线部分的读音与其他三个单词画线部分的读音不同,请选出,What a good, kind girl! 单元验收。(6%)

  ( )1.A.wife B.give C.kite D.kind

  ( )2.A.full B.put C.sugar D.husband

  ( )3.A.traffic B.apple C.same D.matter

  ( )4.A.ready B.head C.clean D.weather

  ( )5.A.front B.strong C.some D.monkey

  ( )6.A.careful B.ice C.city D.nice

  Ⅱ.根据汉语提示,写出空白处所缺单词的正确形式。(6%)

  1.What about _____(去)out for a walk after supper?

  2.Mike bought some pencils on _____(他)way home.

  3.Half an hour _____(以后)they finished the work.

  4.The _____(格林一家)are having supper now.

  5.I did my homework more _____(认真)than Tom.

  6.When did you _____(到达)the farm?

  Ⅲ.根据句意,用括号中所给单词的适当形式填空。(6%)

  1.Miss Black is one of the most popular _____ in our school. (teacher)

  2.It took _____ two hours to finish the work. (we)

  3.The book on the desk is _____. (I)

  4.I usually do some _____ on Sundays. (shop)

  5.Look! How _____ it is raining now!(heavy)

  6.The Picture looks the most beautiful of all. (three)

  Ⅳ.英汉词组互译。(10%)

  1.生病住院 _______ 2.在马路的尽头 ________

  3.半小时 _______ 4.等待…… _________

  5.在某人回家的`路上 ______ 6.at the side of the road ______

  7.on the left __________ 8.look around ___________

  9.go and work on the farm ____________

  10.twenty minutes later ___________

  Ⅴ.选择填空。(16%)

  ( )1.We often play ____ football after school.

  A.an B.a C.the D./

  ( )2.Ask that policeman. He _____ know the way to the station.

  A.need B.may C.maybe D.can

  ( )3.It _____ me about half an hour to wash the clothes.

  A.took B.used C.caught D.made

  ( )4.Its very cold. Youd better _____ your coat.

  A.to put on B.to take off

  C.put on D.take off

  ( )5.There is a hospital _____ the end of the street.

  A.in B.on C.to D.at

  ( )6._____ cold day it is!

  A.What a B.What C.How a D.How

  ( )7.She was born ____ October, 1980.

  A.on B.in C.at D.for

  ( )8.Dont worry. There is _____ with your baby.

  A.something wrong B.nothing wrong

  C.wrong something D.wrong nothing

  ( )9.Shes supper at half past six every day, _____?

  A.isnt she B.is she C.doesnt she D.does she

  ( )10.Ive five good friends. One comes from America, _____ come from China.

  A.other B.the others C.the other D.others

  ( )11.Bring me three _____, please.

  A.cups of milk B.cup of milks

  C.cup of milk D.cups of milks

  ( )12.He carefully, but _____ nothing.

  A.listened to, heard B.heard, listened to

  C.listened, heard D.heard, listened

  ( )13.Peter asked me _____ him with his Chinese.

  A.help B.helping C.to help D.helped

  ( )14.There is not _____ tea in the cup.

  A.some B.many C.a hot D.much

  ( )15.“Can you speak English?” “Yes, only _____. ”

  A.a few B.few C.a little D.little

  ( )16.“Is it going to rain this evening?”

  “Yes, I think _____. ”

  A.it B.so C.that D.is

  Ⅵ.根据句意,选用所给的词语,并用其适当形式填空。(10%)

  had better, how long, may, Wait for, take, how far, reach, find, what about, keep

  1._____ I borrow your bike, please?

  2.Go on until you _____ the end of the road, and you will see it.

  3.“What are you doing here?” “I _____ a bus. ”

  4.“ _____ is it from here?” “Its about five kilometres away. ”

  5.Its far from here. You _____ catch a bus.

  6.It _____ you about two hours to finish the work, wont it?

  7.“ _____ did you work in Shanghai?” “For about five years. ”

  8.“I cant _____ my ticket. ”“It may be in your pocket. ”

  9.You must _____ yourselves healthy.

  10._____ taking a walk after supper?

  Ⅶ.按要求改写下列各句,每空一词,缩写词算一词,英语试题《What a good, kind girl! 单元验收》(10%)

  1.There are some apples in the basket. (改为单数形式)

  There _____ _____ _____ in the basket.

  2.Classes begin at eight every day, _____ _____?(完成反意疑问句)

  3.My father had lunch at school yesterday. (改为否定句)

  My father _____ _____ lunch at school yesterday.

  4.There is some milk in the bottle. (改为一般疑问句)

  _____ _____ _____ milk in the bottle?

  Ⅷ.根据中文,完成句子,每空一词,缩写词算一词。(16%)

  1.昨天我为我弟弟修理自行车花了大约两个小时的.时间。

  It _____ me _____ two hours _____ _____ the bike for my brother yesterday.

  2.“今天很冷。”“的确如此。”

  “It is very cold today. ”“_____ _____ _____. ”

  3.我父亲下个月可能去巴黎。

  My father _____ _____ to Paris next month.

  4.也许李先生知道去邮局的路。

  ____ Mr. Li knows the _____ _____ the post office.

  5.你最好现在别看电视了。

  _____ _____ _____ _____ TV now.

  Ⅸ.补全对话,每空一词,缩写词算一词。(15%)

  A: 1 can I 2 for you, sir?

  B:could you tell me the 3 to the nearest hospital, please?

  A:I am 4 I 5 know. Please ask that policeman over there. She 6 know, I think.

  B: 7 you all the 8 .(He runs to the policeman.)

  Excuse me, sir. 9 there a hospital 10 here?

  A:Let me 11 . Go along this road, and 12 the first turning on the right. Go 13 until you reach the second traffic lights, and then 14 left. You can find 15 in front of you.

  Ⅹ.阅读理解。(5%)阅读下面的短文,根据短文内容,选择正确答案。

  Mr. White had a farm in England. He and his wife grew a lot of things on the farm. They worked very hard. One day Mr. White said to his wife, “Dear, lets go to London next Sunday. We can have a good lunch there, and then we can go to the cinema. ”His wife was very happy when she heard this, because she and her husband always stayed at home, and she didnt like cooking three times everyday.

  They went to London by train and walked for two hours. When it was twelve oclock, they wanted to have a meal. There were a few restaurants(饭馆)along the street. In one of them there was a blackboard outside. On the blackboard it said, “Lunch 12:30 to 2:30 &1.50. ”

  “Well thats good, ”Mrs. White said, “ We eat for two hours for 1.50 here? This is the place for us. ”

  ( )1.Mr. White took his wife to a very _____ restaurant.

  A.dear B.cheap C.new D.old

  ( )2.Mrs. White was happy because _____.

  A.she didnt have to cook

  B.Mr. White ate too much

  C.she couldnt eat much

  D.they worked hard

  ( )3.Mr. and Mrs. White wanted to see a film _____.

  A.in London B.in the morning

  C.in the afternoon D.in the restaurant

  ( )4.The words on the blackboard told people that _____.

  A.they must eat a very slow lunch

  B.they must eat for two hours

  C.they could have lunch anytime between 12:30 and 2:30

  D.they must be in the restaurant at 12:30 and leave at 2:30

  ( )5.Mrs. White wanted to go into the restaurant because she thought ______.

  A.they could eat quickly

  B.they could eat for a long time

  C.she was in London

  D.she wanted to go to see her friends

  参考答案

  Ⅰ.1.B

  2.D

  3.C

  4.C

  5.B

  6.A

  Ⅱ.1.going

  2.his

  3.later

  4.Greens

  5.carefully

  6.reach

  Ⅲ.1.teachers

  2.us

  3.mine

  4.shopping

  5.heavily

  6.third

  Ⅳ.1.be ill in hospital

  2.at the end of the road

  3.half an hour

  4.wait for

  5.on ones way home

  6.在马路边

  7.在左边

  8.向四周看

  9.去农场劳动

  10.二十分钟以后

  Ⅴ.1.D

  2.B

  3.A

  4.C

  5.D

  6.A

  7.B

  8.B

  9.C

  10.B

  11.A

  12.C

  13.C

  14.D

  15.C

  16.B

  Ⅵ.1.May

  2.reach

  3.am waiting for

  4.How far

  5.had better

  6.will take

  7.How long

  8.find

  9.keep

  10.What about

  Ⅶ.1.is,an,apple

  2.dont,they

  3.didnt,have

  4.Is,there,any

  Ⅷ.1.took,about,to,mend

  2.So,it,is

  3.may,go

  4.Maybe,way,to

  5.Youd,better,not,Watch

  Ⅸ.1.What

  2.do

  3.way

  4.sorry

  5.dont

  6.may

  7.Thank

  8.same

  9.Is

  10.near

  11.see

  12.take

  13.on

  14.turn

  15.it

  Ⅹ.1.B

  2.A

  3.A

  4.C

  5.B

【七年级英语上学期期末测试题及答案】相关文章:

1.七年级英语上学期期末测试题及答案

2.七年级英语上学期期末复习测试题及答案

3.高校邦期末测试题答案

4.七年级英语上学期期中综合测试题及答案

5.初二上学期英语期末必做测试题

6.初一上学期生物期末测试题

7.二年级语文上学期期末测试题

8.英语上学期初二期末测试题

  • 返回顶部